12. 2. 2020 ob 8:30
Dijaka SŠGT Celje prejela nagrado Mladi kulinarični up
Gašper Puhan, predsednik JRE Slovenije
Včeraj so na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje (SŠGT Celje) člani JRE, združenja mladih chefov in lastnikov restavracij, podelili nagrado Mladi kulinarični up 2020.
Kot nam je povedal Iztok Leskovar, ravantelj SŠGT Celje, je v zadnjem času v gostinstvu večje pomanjkanje kadrov v strežbi kot v kuhinji, zato je nagrada – skupno 2.000 evrov za štipendijo za študij v tujini in naročnina na strokovno revijo Pet zvezdic, pripradla prav dvema gostincema iz SŠGT Celje, Nives Kovačič in Sergeju Omerzi. Zmagovalca so izbrali v JRE. Več v avdio izjavi Gašperja Puhana, predsednika JRE Slovenije.
Kdaj točno bosta dijaka odšla na Hrvaško, se bodo še dogovorili. Odvisno je od sezone izbrane restavracije in njunih šolskih obveznosti, načrtuje pa se, da bosta šla še letos.
Nagrado sta tokrat dobila celjska dijaka, ker je kulinarični večer, na katerem so z vstopnicami zbirali denar za razvoj mladega kadra v gostinstvu, potekal lani prav v Celju, združenje pa se je za enkrat povezalo le s celjsko gostinsko šolo. V bodoče se nameravajo povezovati tudi z drugimi gostinskimi šolami z vse Slovenije.
Na dogodku so sicer sodelovali Hans van Manen, izvršni direktor JRE-Jeunes Restaurateur, Nizozemska (Evropa in Avstralija), Gašper Puhan, predsednik JRE Slovenija, Galerija okusov; Marcela Klofutar, članica upravnega odbora JRE Slovenija, Vila Podvin; Marko Pavčnik, član upravnega odbora JRE Slovenija, PAVUS – Grad Tabor Laško ter Iztok Leskovar, ravnatelj Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje. (MH, Fotografija: FB SŠGT Celje)