Janko & Šušy
Jutro na Radiu Fantasy
Janko & Šušy
21. 4. 2020 ob 13:00

Zavod Celeia Celje praznuje 15 let delovanja

Milena Čeko Pungartnik, direktorica Zavoda Celeia Celje

Zavod Celeia Celje danes praznuje 15 let svojega obstoja. Začetki zavoda segajo v leto 2005, ko sta se združila Zavod za kulturne prireditve in Zavod za turizem Celeia Celje, ki sta dotlej delovala samostojno. Kot pravi Milena Čeko Pungartnik, direktorica zavoda, so v zadnjih letih dobili številne potrditve, da Celje na prireditvenem in turističnem področju dela korake v pravo smer. 

Zavod Celeia Celje je pod svoje okrilje sprejel mnoge tradicionalne prireditve v knežjem mestu in jim dal nov elan ter energijo. Celjani si težko predstavljajo poletje brez Poletja v Celju, knežjem mestu ali pa zimo brez Pravljičnega Celja. Tudi Stari grad Celje, ki je najbolj obiskana turistična točka našega mesta, s svojimi vsebinami navdušuje domače in tuje obiskovalce, ki nosijo dobro ime Celja po celem svetu.

Med pomembnejše dosežke si Zavod Celeia Celje šteje tudi povezovanje in predstavljanje v sklopu RDO Dežele Celjske, organizacijo bienalnega mednarodnega pevskega festivala Mednarodni mladinski pevski festival, sodelovanje v pomembnih športnih dogodkih, kot je bilo evropsko prvenstvo v košarki ali pa sodelovanje v mednarodni kolesarski dirki Po Sloveniji ter organizacijo številnih drugih dogodkov kot so Celjski pust, Podeželje v mestu ali Živa zgodovina na Starem gradu Celje.

Nič manj na zavodu niso ponosni na številne aktivnosti v starem mestnem jedru, s katerimi vzpodbujajo nakupovanje pri mestnih trgovcih in s tem povezanimi darilnimi boni Dobimo se v mestu, kulinarične izzive in degustacije, ter na vse druge dogodke, pri katerih sodelujemo.

Znotraj Zavoda Celeia Celje deluje Center sodobnih umetnosti, ki v tem letu prav tako praznuje – edina erotična galerija v Sloveniji Galerija Račka obeležuje 15 let delovanja, enako tudi rezidenčni umetniški program Air Celeia.

Pet let od odprtja praznuje tudi Drevesna hiša v Mestnem gozdu Celje, s katero upravlja Zavod Celeia Celje od leta 2018. Več v avdio izjavi direktorice, Milene Čeko Pungartnik. 

Zavod Celeia Celje načrtuje svoje stalne projekte tudi v bodoče. Kako bo s Poletjem v Celju, je odvisno od ukrepov. Upajo, da bodo nekatere prireditve možno speljati v avgustu in septembru. Vsekakor računajo na organizacijo Pravljičnega Celja, ki je paradni konj tako zavoda kot mesta Celja. Imajo pa tudi kar nekaj projektov na področju turizma. (MH, Fotografija: Zavod Celeia Celje/ Rok Deželak)