Maraton GNH
Nočna izmena na RF
Maraton GNH
3. 11. 2020 ob 12:34

Misija človek – mladi, ki skušajo prepoznati stiske in nuditi potrebno pomoč

Ekipa, ki je zasnovala projekt Misija človek.
Ekipa, ki je zasnovala projekt Misija človek.
Kristjan Veber, eden od ustanoviteljev projekta Misija človek

Pet mladih je že leta 2017 zagnalo dobrodelni projekt, ki so ga letos preimenovali v Misija človek. Danes v projektu sodeluje okrog 100 prostovoljcev, ki aktivno pomagajo pri zaznavanju problematike lokalne skupnosti in širše, sodelujejo pa s Celjskim mladinskim centrom in Gimnazijo Celje – Center. 

Opazili so, da so potrebe, ki jih imajo ljudje v zadnjem času, tako materialne kot čustvene narave, je povedal Kristjan Veber, eden od ustanoviteljev projekta. Prav zato se bodo trudili, da bodo v svoje delo vključili oba vidika problematike. Pripravljali bodo torej dobrodelne akcije na eni strani in s toplino skušali pomagati ljudem na drugi strani. Več v avdio izjavi. 

Načrtujejo tudi pogovorne večere in koncerte, ki jih bodo po potrebi izvedli virtualno. Osnovna ideja pa je, da vsako leto priredijo akcijo več in s tem pomagajo lokalni skupnosti in širše. Lani so jih tako izvedli 19, letos, ko se piše leto 2020, pa jih bodo 20. Ko bodo dovolj kompetentni, želijo pomagati vse dni v letu, je zaključil Kristjan. (MH, Fotografija: MCC / Tilen Križnik)