Janko & Šušy
Jutro na Radiu Fantasy
Janko & Šušy
5. 4. 2022 ob 7:07

Celjska in laška občina to soboto pripravljata 2. Pomladno kolesarjenje

(foto: MOC)
(foto: MOC)
Breda Arnšek, podžupanja MOC, govori o tem, da bo kolesarska povezava D1 Celje-Laško občini še bolj povezala

Mestna občina Celje in Občina Laško bosta to soboto, 9. aprila 2022, izvedli skupni projekt imenovan Pomladno kolesarjenje. To bo potekalo na kolesarski povezavi D1 Celje – Laško s traso vse do Rimskih Toplic. S projektom, ki sta ga prvič izvedli leta 2019, želita sosednji občini prispevati k promociji rekreativnega in turističnega kolesarjenja ter trajnostni mobilnosti. 

Ob prvi prireditvi Pomladno kolesarjenje pred tremi leti so uradno odprli odsek kolesarke poti Tremerje – Rifengozd in novo brv čez Savinjo. Od takrat je bil tudi zgrajen odsek Celje – Tremerje, odsek od Rifengozda do Laškega pa še čaka na uresničitev. Prireditve, ki je bila zasnovana kot tradicionalna, potem zaradi epidemije koronavirusa dve leti ni bilo. 

Veselje ob sodelovanju z občino Laško, je na včerajšnji novinarski konferenci na Starem gradu izrazila tudi podžupanja MOC Breda Arnšek. Kot je povedala, se je v zadnjih letih kolesarska krajina v Celju s številnimi projekti zelo spremenila. Kolesarji imajo v Celju vedno več možnosti, da se na varen in udoben način pripeljejo v službo s kolesom, gredo z njim po opravkih, na sproščeno vožnjo ali na potep po mestu.

»Verjamem tudi, da ko bo dokončana povezava D1 Celje-Laško, nas bo to kolesarstvo še bolj povezalo in bomo s tem dali tudi obema občinama nove možnosti za rekreacijo, razvoj turizma in pomen trajnostne mobilnosti," je povedala celjska podžupanja.



Uradni del Pomladnega kolesarjenja na vstopnih točkah bo trajal od 10. do 13. ure, prvi prijavljeni udeleženci na vstopnih točkah pa bodo prejeli spominsko darilce. Uradni točki vstopa na prireditev bosta v Celju na vozlišču v Ulici XIV. divizije ter v Laškem na parkirišču na Trubarjevem nabrežju. Kolesarji se lahko podajo na poljubno pot v sklopu trase Pomladnega kolesarjenja Celje – Laško – Rimske Toplice. Dolžina celotne trase v eno smer znaša približno 18 kilometrov. Kolesarji, ki se bodo registrirali na obeh vstopnih točkah bodo lahko sodelovali tudi v nagradnem žrebanju.

Kolesarji si bodo lahko kolesa izposodili tudi iz sistema KolesCE, ki ima postaje postavljene tako v Celju kot tudi v Laškem.

Vstopni točki:
1. CELJE – vozlišče P&R v Ulici XIV. divizij
2. LAŠKO – Parkirni prostor Trubarjevo nabrežje

*****
Organizatorji 2. Pomladnega kolesarjenja so: Mestna občina Celje, Občina Laško, Kolesarsko društvo Knežjega mesta Celje in Kolesarski klub Laško v sodelovanju z Zavodom Celeia Celje in Stik Laško.